четвртак, 25. октобар 2012.

Antologija Moj poljski pesnički XX vek Biserke Rajčić



Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o izlasku antologije Moj poljski pesnički XX vek Biserke Rajčić povodom 50 godina prevodilačkog rada.

Biserka Rajčić je rođena 1940. godine u Jelašnici kod Zaječara. Završila je studije slavistike (grupa za istočne i zapadne slovenske jezike i književnosti) na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta.  Živi u Beogradu. Pisanjem i prevođenjem bavi se od poslednjih godina studija slavistike, tj. od 1962. godine do danas. Pored književnosti (svi žanrovi) bavi se pozorištem, likovnom umetnošću, filmom, filozofijom, estetikom, politikologijom, istoriografijom, pitanjima vere i crkve slovenskih naroda, najviše Poljskom. 

Antologija Moj poljski pesnički XX vek obuhvata 110 godina poljske poezije. U nju je ušao veliki broj pesnika rođenih na razmeđu XIX i XX veka, simbolisti ili pripadnici Mlade Poljske, zatim brojni pripadnici međuratne avangarde, kao i pesnici koji su pisali na jidišu i koji su tek nedavno prevedeni na poljski, pesnikinje najrazličitijih generacija, od kojih su neke feministkinje a neke nisu, pesnici rođeni 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Tu su naravno i nobelovci Česlav Miloš i Vislava Šimborska, koji su u ovom izboru zastupljeni sa nešto više pesama u odnosu na druge autore.

Ovu antologiju, deo naše tt edicije za svetsku književnost, moći ćete da kupite na štandu Trećeg Trga na Sajmu knjiga. Biserka Rajčić biće naša gošća na štandu br. 1412 u hali 1, desno od info pulta, danas u 12h i u petak 26. oktobra u 18h. Kasnije, u 22h 26. oktobra predstavićemo vam antologiju Moj poljski pesnički XX vek u španskom baru Casa Garcia na Zelenom vencu, Kraljevića Marka 19, u okviru programa off sajam. Takođe, do kraja sajamske nedelje u španskom baru Casa Garcia možete kupiti naša izdanja sa specijalnim popustima.

Dobro došli!

Vaš Treći Trg

Novi roman Gonsala M. Tavareša Mašina Jozefa Valzera



Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o izlasku novog romana portugalskog pisca Gonsala M. Tavareša Mašina Jozefa Valzera, trećeg dela tetralogije Kraljevstvo, u prevodu Tamine Šop.

Gonsalo M. Tavareš, jedan od najčitanijih savremenih portugalskih autora i dobitnik brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada, bio je gost Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 2011. godine. Ovo je peta knjiga Gonsala M. Tavareša u izdanju Trećeg Trga, koji ekskluzivno objavljuje njegova dela u Srbiji.

Mašinu Jozefa Valzera moći ćete da kupite na štandu Trećeg Trga na Sajmu knjiga od srede 24. oktobra, po promotivnoj ceni.
Podsećamo vas da uz svaku kupovinu poklanjamo jednu knjigu, a očekuju vas i druge povoljnosti.

Za sve biblioteke Treći Trg je obezbedio posebne popuste i mogućnost da popune svoje fondove našim starim izdanjima koja dobijaju besplatno. Ova akcija traje dok ima zaliha.

Posetite nas u hali 1, na štandu br. 1412, desno od info pulta, ili iskoristite specijalne popuste na naša izdanja u okviru programa off sajam u španskom baru Casa Garcia na Zelenom vencu, Kraljevića Marka 19, do kraja ove nedelje.

Vaš Treći Trg


уторак, 23. октобар 2012.

Mađarski pesnik Roland Orčik gost Trećeg Trga na Sajmu knjiga

Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o izlasku knjige mađarskog pesnika, gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga Rolanda Orčika Skinuti Maler (dvojezično izdanje, sa mađarskog preveo autor).

http://trecitrg.blogspot.com/2012/10/roland-orcik-skinuti-maler.html

Roland Orčik i Dejan Matić vodiće razgovor o srpskoj i mađarskoj poeziji u 21. veku u okviru programa posvećenog počasnom gostu ovogodišnjeg Sajma knjiga u utorak 23. oktobra u 12h u sali Borislav Pekić. Učestvuju Noemi Laslo, Eva Farkaš Velman, Arpad Kolar, Tamaš Korpa, Balaž Žološi (Mađarska) i Ana Ristović, Goran Korunović, Marjan Čakarević i Marko Čudić (Srbija).

Roland Orčik biće gost Trećeg Trga na Sajmu knjiga u sredu 24. oktobra u 18h na štandu br.1412 u hali 1, desno od info pulta.

Kasnije, 24. oktobra u 22h očekuje vas pesničko veče Rolanda Orčika u španskom baru Casa Garcia na Zelenom vencu, Kraljevića Marka 19. Promocijom Rolandove zbirke otvaramo program off sajam u španskom baru koji će trajati do kraja nedelje.

U okviru off sajma u petak 26. oktobra u 22h Biserka Rajčić će predstaviti svoju novu antologiju Moj poljski pesnički XX vek. Takođe, do kraja Sajma knjiga u španskom baru Casa Garcia možete kupiti naša izdanja sa specijalnim popustima.


Dobro došli!
 
 

субота, 20. октобар 2012.

Treći Trg na 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će Treći Trg i ove godine učestvovati na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 21. do 28. oktobra.
Potražite nas na istom mestu, u hali 1, na štandu br. 1412, desno od info pulta.

Predstavićemo vam stara i nova izdanja od kojih izdvajamo:

Knjige učesnika ovogodišnjeg festivala „TRGNI SE! POEZIJA!“:
Zoo otac Paskal Peti (Velika Britanija) sa ilustracijama Dragane Nikolić, u prevodu Milana Dobričića;
Stavi butinu iza uha i nasmeši se An-Helen Atianese (Finska), u prevodu Slavice Agatonović;
Crveni pomeraj Aleksandra Skidana (Rusija), u prevodu Mirjane Petrović;
U svetu smo mi, u svetu su reči, ovde je sve tako savršeno Gokčenura Č. (Turska), u prevodu Vesne Gazdić.

Antologija Moj poljski pesnički XX vek Biserke Rajčić povodom 50 godina prevodilačkog rada.

Esej Pesnička umetnost francuskog pisca Rožea Kajoa u prevodu Ane Moralić.

Skinuti Maler, dvojezična zbirka pesama mađarskog pesnika, gosta ovogodišnjeg sajma Rolanda Orčika.

Roman Mašina Jozefa Valzera Gonsala M. Tavareša, u prevodu Tamine Šop, 5 knjiga nagrađivanog portugalskog pisca u izdanju Trećeg Trga.

Na našem štandu očekuju vas posebno povoljne cene, a za svaku kupljenu knjigu dobijate poklon knjigu.

Detaljnije informacije o izdanjima Trećeg Trga možete potražiti na našem blogu:


Vaš Treći Trg